Thursday, December 7, 2017

Candy Parade new in SANRIO HELLO KITTY TOWN

SANRIO HELLO KITTY TOWN 
Presents the Sweetest Show in Town!
Catch the all-new original “Candy Parade” only available in 
Puteri Harbour, Johor

SANRIO HELLO KITTY TOWN launches the “Candy Parade”, a new interactive Hello Kitty show featuring an exciting choreography that promises a sweet experience for all visitors to the theme park.

Expect an entertaining medley of music, dance and candy carts in this full 25-minute show featuring Hello Kitty and friends in an entirely original piece incorporating the use of roller blades and hover boards. The show is wholly produced by the attraction’s own entertainment team, and is available only in SANRIO HELLO KITTY TOWN, Puteri Harbour, Malaysia.

“We are always aiming to keep our entertainment content fresh and exciting for our loyal guests. Right on the heels of launching the Hello Kitty Themed Rooms by Hotel Jen Puteri Harbour, the introduction of Candy Parade will not only elevate the overall Hello Kitty experience but also create a strong connection with her fans out there. said Fahruddin Najumudeen, General Manager of SANRIO HELLO KITTY TOWN.
(credit pic from www.puteriharbour.com website)
Johoreans are in for a treat! For the second time SANRIO HELLO KITTY TOWN and Thomas Town, Puteri Harbour is offering special priced All Park Pass tickets exclusively for Johor residents. Priced at RM65.00, the All Park Pass tickets will grant admission to SANRIO HELLO KITTY TOWN and Thomas Town, Puteri Harbour. The Johor residents-only exclusive promotion will be available at special events throughout the year, so keep an eye on the SANRIO HELLO KITTY TOWN and Thomas Town Facebook pages.

For more information, please visit SANRIO HELLO KITTY TOWN at:

Website
:
Facebook
:
Instagram
:

DENYUTAN KOTA RAYA “MISI BANTUAN GELANDANGAN” WE CARE, WE SHARE

DENYUTAN KOTA RAYA “MISI BANTUAN GELANDANGAN” WE CARE, WE SHARE

Pergerakan Puteri UMNO Malaysia memandang serius isu gelandangan yang semakin meningkat lebih-lebih lagi di ibu kota Kuala Lumpur. Usaha-usaha kerajaan untuk menangani isu ini seolah-olah telah menemui jalan buntu. Lebih merisaukan apabila lebih ramai gelandangan ini terdiri dalam kalangan wanita dan kanak-kanak.

Di atas keprihatinan ini, Pergerakan Puteri UMNO Malaysia dengan kerjasama SWINAS dan ADINDA terpanggil untuk memberi bantuan kepada golongan ini melalui Misi Bantuan Gelandangan, Denyutan Kota Raya yang bertemakan WE CARE WE SHARE.

Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia, YB Datuk Hajjah Mas Ermieyati Haji Samsudin merangkap Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan serta Ahli Parlimen Masjid Tanah akan turut serta bersama dengan sukarelawan belia yang berumur 21 tahun keatas mengedarkan sumbangan. Turut bersama wakil-wakil EXCO Pergerakan Puteri UMNO Malaysia.

Sukarelawan yang terlibat akan berkumpul dan berada di hadapan Bank Muamalat, Jalan TAR dan kawasan sekitar seawal jam 9.00 malam dan diteruskan dengan pemberian makanan dan minuman kepada gelandangan.

Inisiatif ini diharap dapat membantu meringankan beban gelandangan. Walaupun misi bantuan ini dilihati sebagai ‘low cost’ tetapo ‘high impact’. Kesannya amatlah besar dan bermakna kepada golongan ini. Selain itu, misi ini juga dapat mengubah persepsi belia dan masyarakat terhadap golongan gelandangan selain mengeratkan ukhuwah sesame sukarelawan melalui aktiviti kesukarelawanan.

Hubungi: Nor Faezah Fazal No Telefon: 017 733 8480 Emel: faezahfazal@yahoo.com

                                                                 #PUTERIPEDULI
                                                                 Dengan Kerjasama:
SWINAS & ADINDA
Suite 2, Aras 5, Menara Dato’ Onn, Jalan Tun Ismail, Kuala Lumpur, 50480, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur

Wednesday, December 6, 2017

Rideasy Best Sharing and Car Rental Platform first in Malaysia

Kuala Lumpur, Malaysia – 23rd November, 2017 – Rideasy.my, Malaysia’s first online car sharing service provider, today soft-launched their web application at one of KL’s most hottest hangouts, APW Bangsar.

Officiating their soft launch today, Rideasy’s CEO Nizran Kudus and his partner, Rizal Mukti, presented prizes to winners of their survey contest that was held throughout the month of September and October. 

Also in attendance was Omar Hatmi, MD of Active Telematics, Rideasy’s telematics partner, gave a presentation on how his company is involved in Rideasy’s online fleet management. Thereafter, Nizran gave a short presentation on what Rideasy is about as well as to premier the company’s corporate video.

Rideasy.my, a Malaysian company that started in August 2016, is a new enterprise that offers a user-friendly, secure and comprehensive online platform for users to share and borrow cars from its community members. For car owners, this will be a good platform to earn some extra income, and as for borrowers, it will be a suitable alternative transportation platform to opt from especially those seeking to be free of financial commitments of owning and maintaining a car.
With Rideasy, borrowers will have a wide selection of vehicles to choose from, such as sedans, MPVs, SUVs and high-end vehicles, all at an affordable price of up to 30% cheaper than normal market rates.
Furthermore, users will have peace-of-mind as all transactions will be contracted with a sharing agreement and via a strategic partnership with Allianz Insurance, shared vehicle will be protected with 24/7 nationwide breakdown assistance and personal accident coverage.
“This is an exciting new initiative in transportation in Malaysia, but it is the future as more and more young people, especially millennials, are opting to not own a vehicle due to its depreciating value. Our research showed that the younger generation does not place heavy emphasis on asset ownership, and would rather spend on travel and exploring the world. Rideasy aims to fulfill this need by providing vehicles on-demand. They’ll have the possibility of using a vehicle as needed for either a short term or for a longer period of time, whilst being free from having to bear any associated ownership costs such as hire-purchase, maintenance and so on…”, said Mr. Nizran.

To find out more about Rideasy or to sign up, do check out their Facebook page at www.facebook.com/rideasy.my/ or their website at www.rideasy.my, or call 03-20119878 to speak to their customer service executives.

Also can read Platform Sewa dan Pinjam Kereta pertama di Malaysia

Thursday, November 23, 2017

Throwback antara koleksi wrislet bag yang dijahit..




Hasil keras tangan..Kebanyakkan beg-beg comel ni ditempah oleh pelanggan kami.. 

Ada juga dibuat ready stock untuk jualan...


Friday, November 17, 2017

Tips mudah cara nak jump start kereta Showroom Car

Pernah tak korang hadapi situasi kereta korang tak nak hidup atau tak nak start disebabkan bateri weak / sejuk atau kong. Mesti gelabah je pepagi nak pergi kerja tiba-tiba kereta tak nak start kan.. Aku sebenarnya pernah dua kali rasanya alami situasi macam ni. Salah aku gak sebenarnya, tak jaga air bateri. By the way, bateri kereta aku masih pakai sel basah. Sel yang ada air tu. Kena monitor air bateri sepatutnya, seminggu sekali ok dah. Bukannya kering macam kita minum air..

Bila benda macam ni terjadi perkara pertama dalam kepala ???  Apapun korang jangan la panic. Jangan la start salahkan sesiapa.. Cuba korang guna kaedah Jump Start dulu.. Pastikan korang ada Jumper, jump equipment. Kena fikir minta tolong orang terdekat dulu untuk minta tolong Jump start kereta.. Keluarga yang duduk berdekatan ke, jiran-jiran rapat ke, alternative lain tahan orang awam ke.. Kalau takde orang sangat baru la call pomen or mechanic or Insuran. Tapi leceh la nak tunggu kalau urgent kan.

Okeh meh aku share sikit tips, cara nak jump start kereta ni. Situasi ni mungkin pernah korang alami. Terutama untuk pemandu wanita.


Okeh kalau tak boleh buka video korang boleh klik link ni.. Tips mudah cara nak jump start kereta Showroom Car.. Tak salah belajar, sekurang-kurangnya korang dah jimat duit charge tow, mekanik ke.. Kalau jump start pun tak boleh, mungkin bukan masalah bateri la tu..

Apapun pesanan buat diri sendiri dan pembaca sekalian, pantau la bateri kereta sekerap mungkin..

Terima kasih baca artikel ni, korang boleh subscribe Daus Redscarz Channel untuk video video lain..

Hobi menyelami dunia Dinosaurs Jurassic World dengan Aisy Faheem

Tak tau la kenapa Dinosaur yang dia minat. Haa itu la Aisy Faheem, umur baru dua tahun tapi minat kat Dinosaurs. Banyak gak nama-nama dinosaur Faheem hafal. Sekarang ni kalau tengok je dah tau nama dah... Bior le, dah Faheem minat kan... Antaranya Brachiosaurus, Triceratops, Stegosaurus, Ankylosaurs, Tyrannosaurus Rex... Fuhh aku pun tak ingat nama-nama dinosaurs ni..

Korang tengok sendiri la video ni siap viral lagi dalam Malaysia Networks...

Kalau tak boleh klik video korang boleh klik kat link ni.. Aisy Faheem dengan dunia Dinosaur dalam youtube..

Banyak lagi video Aisy Faheem main dengan Dinosaur Toys dalam youtube..

daus redscarz

Korang boleh tengok kat video channel kami.. SUBCRIBE channel Daus Redscarz.. 

Thursday, September 28, 2017

Mee Kolok sedap di Kuala Lumpur | Dapur Sarawak

Dah lama tak makan mee kolok Sarawak.. Teringin pulak.. Baru search kat google, mee kolok sedap kl, terjumpa artikel bawah ni. Fuhh terus nak pergi sana makan.




Kredit kepada blog Redscarz  Mee Kolok sedap di Kuala Lumpur | Dapur Sarawak

 Akhirnya jumpa jugak aku, mee kolok kat kuala lumpur ni. Dah lama aku cari kat mana ada mee kolok ni. Bukan susah apa pun, cuma nak cari mee kolok halal. Kalau yang non-halal tu banyak je kat Kuala Lumpur ni. Nak tau kat mana? Aku agak dah mesti korang nak tau jugak kan kat mana tempat ni. Nama restoran ni Dapur Sarawak. Biasa dengar tak, ke dah penah pergi? Okeh restoran Dapur Sarawak ni bersebelahan bangunan Hospital Tawakal jalan pahang. Tengok map ni. Senang je kalau nak gi sini.

Dapur Sarawak menyajikan makanan-makanan Sarawak, makanan yang famos kat Sarawak. Kalau orang Sarawak yang menetap kat Kuala Lumpur, Selangor ni, memang rekemended sangat la pergi makan kat sini. At least dapat la melepaskan rindu rasa makanan Sarawak.

Antara menu-menu yang ada kat Dapur Sarawak ni, mee kolok, laksa sarawak, mee jawa, crispy mee sos tomato, nasi goreng dabai dan banyak lagi.

Air kalau feveret aku, "teh C peng" yang biasa bukan yang 3 layer. Hehe.. Memang nostalgia betul. Peng ni korang tau kan, ais.

Antara pengunjung-pengunjung yang datang ke restoran ni.

Okeh ni yang aku mula-mula pergi, aku order mee kolok biasa saiz besar (daging) dengan Teh C Special (3 layer). Yang sebenarnya aku nak oder Teh C peng je tapi tak jumpa kat menu. Rupanya aku cari kat bawah Signature Drink. Tak prasan ada kat sebelah. Teh C (susu cair).

Selang seminggu kemudian aku pergi lagi, Mee kolok special saiz besar pulak dengan Teh C Peng. Perghhh memang mantop!! Nyaman na juak mee kolok tok.Yang Mee kolok special ni ada ayam, daging dan udang. Lagi sedap.. Huh rasa macam nak repeat lagi la, nak try mee kolok goreng pulak, crispy mee sos tomato ... Nyummm.. Jommmm...

 Fuhh memang nampak sedap mee kolok ni..  Harus terjahhh..

Sunday, September 24, 2017

Tips persediaan sebelum pergi melancong atau bercuti ke luar negara | www.Redscarz.com

Teringin nak pergi melancong.. Tapi belum ada rezeki lagi..
Apapun nak simpan tips pergi melancong ni dalam entri supaya senang nak ingat nanti.

Kredit kepada Blog Redscarz yang kongsikan tips persediaan ke luar negara ni.

Alhamdulillah tercapai impian aku melancong keluar negara atas tiket blogger. Terima kasih Ben Ashaari bagi peluang dan kepercayaan kepada aku dan Ujang untuk trip kembarakbba9 ni. Terima kasih Cosmoderm dan Ayden Averroes Travel menaja percutian ni. Memang satu pengalaman yang tak mungkin akan dilupakan.


Terlebih dahulu aku nak share sikit persediaan aku sebelum travel 5H4M ke Perth Australia walaupun sebenarnya excited nak story pengalaman kat sana. Persediaan awal memang penting, lagipun aku tiada pengalaman pergi melancong jauh-jauh ni. Nubies la kiranya. Yang biasa travel tu mungkin dah ada pengalaman masing-masing.

Passport
Pertama sekali kena ada passport. Kalau belum ada passport,pergi imigresen buat. RM200 untuk 5 tahun. Yang dah ada passport pastikan passport belum expire sekurang-kurang 6 bulan sebelum tarikh flight. Semak blacklist imigresen korang dulu, risau disekat untuk ke luar negara.

Untuk Pakej Murah 5 Hari 4 Malam ke Perth Australia yang ditawarkan oleh Ayden Averroes Travel berharga RM1999 adalah termasuk tiket penerbangan dan tempat penginapan. Pakej yang ditawarkan ni antara yang pakej percutian termurah. Makan, minum, luggage atau tiket masuk satu-satu tempat lawatan kat sana nanti tidak termasuk dalam pakej. Jadi kena sediakan duit poket sikit. Urusan tiket dan visa akan diuruskan pihak Ayden Averroes Travel. Datang bawa luggage je pergi airport.

Pakaian dan beg (termasuk yang aku pakai hari pertama)
Aku bawa 5 helai baju, 2 seluar jean dan 1 sluar jogger, kasut, stoking, kain pelikat dan sejadah kecil. Aku juga bawa beg galas kecil untuk berjalan-jalan kat sana nanti. 1 Beg sling untuk memudahkan aku letak passport, powerbank dan charger. Memandangkan suhu kat Perth Australia cecah 9 C aku syorkan korang bawa jaket atau sweater. Selipar kalau nak bawa pun boleh.


Untuk personal care aku bawa Cosmoderm Travel Set. Ada 3 dalam 1 set.
Advance Moisture Therapy Cream,
Vitamin E Cream, dan
Tea Tree Oil - Magic Body Lotion.
Memang sangat sesuai untuk travel, ringan dan mengikut syarat piawaian barangan boleh
bawa.

Travel Wifi
Sebagai blogger atau pengguna aktif media sosial, aku kena fikir macam mana nak dapatkan internet. Aku nakLIVE UPDATE dari lokasi kat Perth nanti. Jadi aku pilih untuk sewa poket wifi sepanjang di Perth nanti. Wifi Router Rental Travel Recommends


Jam Kiblat
Melancong-melancong gak, kewajipan jangan lupa pulak. Nak travel ke luar negara ni kita tak tau Islam mereka macam mana. Hotel-hotel atau tempat dilawati tu ada tempat solat atau tidak. Kalau tiada masjid atau surau memang susah nak cari arah kiblat. Jadi aku bawa jam kiblat, F&A Qiblat Sensor Watch. Aku hanya perlu set Negara & Bandar tempat aku pergi nanti. Memang berbaloii. Boleh baca Jam F&A Qiblat Sensor harus ada untuk kaki travel !

Bekalan makanan
Memandangkan aku pergi ke Perth, Australia, aku check harga makanan kat sana agak mahal dan susah nak dapatkan makanan halal jadi aku bawa sedikit bekalan. Nak bawa makanan ni kena declare. Paling senang bawa maggi dan roti gardenia. Kalau beli luggage boleh bawa makanan lebih sikit. Kalau hand luggage ni maksimum berat beg hanya 7kg je boleh bawa masuk. Jangan sampai terlebih kalau kantoi tu kena bayar RM200 tuuuu. Untuk travel ni aku beli luggage balik sahaja. RM110 untuk 20kg. Biasa balik beg akan lebih berat.


Ni contoh declaration makanan. Kalau makan dalam tin kena google makanan yang boleh bawa dengan yang tak boleh bawa. Imigresen dan kastam Australia ni ketat sikit. Kang bawa sia-sia kena rampas.

Gadjet dan peralatan elektronik
Untuk tangkap gambar selain dari smartphone, aku syorkan bawa kamera. Tak mampu camera dslr, camera compaq pun jadi la. Takde camera, kena ada dua smartphone (sebagai backup). Sedih oo pergi jauh-jauh pastu tak dapat ambik gambar. Powerbank jangan lupa ! Susah nak cari tempat cas telepon ni. Pastu international plugjangan lupa, charger telepon dan charger camera. Elok ada sendiri punya, jangan pinjam kawan punya. Dia pun nak guna gak.

Agak-agak ada lagi tak yang missing. Aku rasa tu je kot, persediaan percutian sebelum aku ke Perth, Australia.

Di hari penerbangan
Kena ada kat airport sekurang-kurangnya 3 jam sebelum flight. Memudahkan urusan check in, drop baggage, imigresen dan kastam. Berkumpul dengan tour guide masing-masing, ada group whatapps nanti jangan risau. Kalau ikut arahan, semua akan berjalan dengan lancar.


Dah lepas semuanya, tiba masa untuk terbanggg......

Oh ya.. urusan pembelian luggage dan meal boleh terus dengan Ayden Averroes Travel.
Meal nanti, better order terus dengan travel agensi (order online) dari beli dalam flight. Lebih murah dan jimat. Perjalanan ke Perth ambik masa 5 ke 5 jam setengah jadi silalah order makanan. Nanti kelaparan.


Aku order Nasi kerabu !! YAY.. makanan orang mana ni ? 😍😍

Flight berlepas jam 9.50 pagi waktu Malaysia. Menanti ketibaan dengan penuh debaran. Tak pernah lagi naik flight lama-lama gini. Nak tidur ke berjaga ? Akhirnya, ketibaan di Bumi Perth Australia.

**waktu Malaysia dan Australia sama saja cuma Australia gelap awal. 5.50 petang dah Maghrib.
Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to FacebookShare to Pinterest

Monday, April 3, 2017

Throwback Felt Craft

Rasanya lama betul tak menjahit kraf kain felt ni. Dan rasanya mmg tak buat dah kot. Busybook Aisy pun tak siap-siap lagi. (Bila le nak siapkan..) Buka pendrive lama terjumpa pula gambar-gambar felt hasil jahitan tangan kerasku..

Jom tgk koleksi hasil tangan kerasku.. yg rasanya tak sempat nak upload sebelum ini... imbau kenangan skit..














Thursday, March 2, 2017

Bantal crown baby newborn





Minky baby crown pillow 

Pilihan jenis kain 
1) Kain minky - RM 30.00
2)  Kain cotton - RM 25.00

Untuk tambahan sulam nama harga berbeza mengikut panjang nama. 

Dibuka untuk tempahan. Sila email mystitchycraft@gmail.com
atau pm facebook kami. 











Wednesday, March 1, 2017

Id zipper pouch






First trial..Id zipper pouch.. Buat untuk diri sendiri dulu.. Senang pakai.. dalam tu blh simpan duit, id card & access card.. Gantung je kat leher ms nk g kantin waktu launch. Tak payah nak bawa wallet dah.. abaikan gambar muka tu sebab kad tu dh rosak.