Tuesday, December 8, 2015

Mini comforter ( Ballerina)

Customer order
Mini Comforter (Ballerina) 3 in 1

Sesuai untuk baby 
Boleh dibawa pergi travel atau nursery
Mudah dibawa
Mudah dibasuh & mudah kering

3 in 1 design.. 
Depan belakang boleh pakai..
Boleh pusing-pusing ikut mood nak pakai mana satu.

Harga RM 50/set tidak termasuk pos

....Sold with Love....


* guna handphone murah je ni..so warna tidak seperti yang original 

Saturday, August 8, 2015

Tempahan ditutup

Assalammualaikum..Maaf... Tempahan ditutup buat sementara kerana tuan rumah dalam pantang.
 Tempahan akan dibuka pada tarikh yang akan dimaklumkan kemudian.. 

Sekian, terima kasih.

Tuesday, June 23, 2015

Brooch keeper @ Hijab Needle case

Hai Hijab shawl lover!! Macam mana korang organize pin korang?..kalau kat rumah maybe guna pin cushion kan.. tapi dalam handbag macam mana pula? Meh tengok meh.. special edition sempena ramadhan & hari raya  byMystitchycraft "Hijab Needle Case'

Senang untuk korang cucuk pin hijab. Gerenti tak hilang dah.. senang di bawa pergi travel & senang dicari.

Saiz comel jer 10.5cm x 8cm
Harga RM10

Fast Selling!! Post je dalam FB abis macam goreng pisang panas.. Tak buat banyak pun lagi.. tp yang ni ready stock..

English house (2 pcs)  - Sold
Ballerina Light Pink     - Sold
Cupcake                     - Sold
Ballerina pink & chevron - Sold

Ballerina Pink  - Sold
Birdy  - Available
Cupcake (kiri) - Sold
Cupcake (kanan) - Sold


Cupcake putih - Sold
Vintage flower - Sold

Yang ni belah dalam dia..
Ada 2 layer kain felt untuk selit pin. 
Kalau ada yang berminat boleh dapatkan yg ready stok ni.. lepas ni stop kejap sebab dalam pantang. 
Open order balik hujung tahun ni...



Sunday, June 14, 2015

Travel Newborn Baby Comforter (Mini comforter Bayi)

Kali ini saja jahit travel comforter bersaiz kecil pula.Travel Newborn Baby Comforter 
Sesuai untuk bawa pergi nursery, jenjalan & travel. Juga boleh dijadikan stroller pad.
Mudah di bawa dan boleh dibasuh terus.


3 in 1 design.. 
Depan belakang boleh pakai..
Boleh pusing-pusing ikut mood nak pakai mana satu.
Harga rm50 tidak termasuk pos..

Alhamdullillah...Sold with love..


Design 1

Design 2


Design 3


Wednesday, May 27, 2015

Romper skirt

Kali ni lain sikit projek yang saya buat. Tetiba gatal nak jahit baju budak2.. ntah knapa.. maybe sebab dah lama tak de anak kecik ker...tapi sebenarnya saya nak test jahit lubang butang guna cik NV950 saya tu.. dah lebih setahun beli mesin tu baru hari ini nak try jahit lubang butang dan inilah hasilnya..

Bila dah siap rasa macam tak percaya betul ke boleh menjahit baju romper ni. Macam tak percaya!! 
Yang ni size untk 3-4 tahun... lepas ini nk try buat romper untuk baby boy plak.. 


 Moo--moo romper skirt (3-4 tahun)


Tadaaaa...bila dah pandai jahit mula le nak buat ajer. Buat satu hadiahkan untuk anak sedara saya baby Dhiya Humairah yang comel lote ni.. umur 1 tahun.. ngam2 saiz. Romper ni sesuai dipakai dengan legging & baju tangan panjang.. tapi untuk musim panas sekarang ni boleh pakai macam tu jerr.. budak2 pun x panas dengan material kain Japanese Cotton yang sangat selesa.


Aloooorrrr...comeynyer Dhiya pakai romper!!
                       


Monday, May 25, 2015

Wrislet Vintage ni saya yang punyerrrr...!!

Vintage Wrislet lagi...

Tapi kali ni ..yg ni untuk diri sendiri.. asyik buat orang punya je sekali-sekala jahit utk diri sendiri...
Cantik tak??? bila post kt fb mggu lps punye le ramai yg berkenan. Maybe sebab corak n kain polkodot tu agaknye. Dapat plak tempahan 2 wrislet dengan corak yang sama dari customer tapi nak yang ada adjustable sling.. Alhamdullillah.. Kalau orang dah berkenan kita buatkan jer ler.. Nanti dah siap baru leh update dalam blog.

Vintage polkodot in pink..
Fully batting & interfacing
Linen cotton
Lining with Japanese Cotton gred AAA
Magnetic button & 1 pocket inside

Pemegang yang ni saya buat sendiri juga guna pvc leather yang ada lagi.. 






Ada yang dah terpikat ker?? kalau terpikat pm or email saya yer.. tp buat masa ni dah close order.. bln Disember lepas habis pantang baru start open order..

Sunday, May 24, 2015

Wrislet Vintage


Customer repeat order
Size : 8 x 5 inci
Fully batting & interfacing
Material : Linen Cotton

Thank You...



Wednesday, April 15, 2015

Iron On Batting

Iron On Batting 
180 gm
Sesuai untuk lapisan dalam beg, wrislet, pouc, pencil case dan juga quilt blanket.

1 meter RM 13.00
Ready Stock


tinggal dalam 6 meter jer.. klau nak boleh email or pm fb salstitchy

Tuesday, April 14, 2015

Tempahan Set Comforter Baby

Tempahan Set Comforter Baby
Tema : Bellerina
Ramai yang suka kain corak ni..utk gegirl kan.. memang sweet sgt!!


 1 comforter (30" x 40")
1 bantal bayi (12 x 8")
2 bantal panjang
1 bantal karipap (12" x 8")

Harga RM 160.00 /set


Comforter sahaja RM 75 

Untuk makluman:
Tempahan untuk set comforter baby ditutup bermula 10 April 2015 tuan tanah nak rehat sikit...
Tempahan hanya dibuka untuk comforter sahaja

Tempahan Set Comforter Bayi

Tempahan Set Comforter Bayi
Tema : Dinosour


1 comforter (30" x 40")
1 bantal bayi (12 x 8")
2 bantal panjang
1 bantal karipap (12" x 8")

Harga RM 160.00 /set


Comforter sahaja RM 75 (Design B)

Untuk makluman:
Tempahan untuk set comforter baby ditutup bermula 10 April 2015 tuan tanah nak rehat sikit...


Monday, April 13, 2015

Readymade By mystitchycraft

Handmade..Homemade..
Buat dengan kasih sayang...

Koleksi wrislet & zippper pouch

Zipper Pouch Ballerina (Pink)- RM15   -Sold
Zipper Pouch Ballerina (Pink)- RM15   -Sold
Zipper Pouch owl - RM15  -Available
Zipper Pouch Bellerina Blue - RM 15   -Sold

Flower Wrislet 
RM 25.00
Size : 8" x 6"
Available

Blue Chevron
Size : 8" x 6"
RM 25.00
 Available

Curvy Clutch
Ikea fabric
Size : 8" x 6"
RM 29.00
Available

Make up pouch / Pencil case
Size : 9" x 4.5"
RM 18.00
Sold

Basic Tote Bag - Grey chevron & polkodot blue
RM 35.00
Available

Basic Tote bag polkodot
Size : 
RM 35.00
Available

Hobo bag purple
Size : 
RM 38.00
Available

Hobo bag ballerina
Size : 
RM 38.00
Sold

Wednesday, April 1, 2015

Kadar Pos Laju Naik

Untuk makluman semua seperti yang sedia maklum GST telah bermula pada 1 April 2015. Oleh itu kami ingin memaklunkan bahawa kadar pos laju juga telah naik yer.. 
Harap maklum..terima kasih.






Tuesday, March 17, 2015

Vintage Wrislet - Custom Made Order

Tempahan Vintage Wrislet dah siap & dah sampai kat tangan tuannya. Punya le happy bila dapat. Sebab kat kedai tak jual macam ni yerrr..100% handmade. Thank you for order ye sis. Nanti boleh order lagi. Itu je yang boleh saya buat..hope puas hati.


Vintage Wrislet
Material : Kain Linen cotton & japanese cotton (lining)
Fully interfacing & batting
1 zipper inside
Magnetic Button
Size : 8.5" x 6"
Harga : RM 35.00
RM 40.00 with Pvc Leather Vintage 


 Nampak klasik kan?? basikal tua dari Bali tu yang lebih klasik..kannn..

Pelanggan boleh membuat pilihan tali wrislet samada kain  atau pun pvc leather dengan keychain Vintage Classic Paris.. 





Sunday, March 15, 2015

Kenapa Barang Handmade Mahal!!!

Kali ni nak cerita sikit pasal barang handmade seperti beg, wrislet atau pouch.. Nampak macam senang kan sebab pelanggan akan tengok hasil yang dah siap jer. Meh saya bagi sikit  cara nak buat handmade wrislet atau apa2 barang handmade ni..Nampak macam senang kan tup2 dah siap!! Sebagai contoh cara nak jahit wrislet..Ok.Kat sini step cara-cara nak jahit wrislet tu..Nak kena lepaskan geram baru leh jadi..hehehe. 

1) Gunting kain, 
2) Gunting lining
3) Gunting interfacing
4) Gunting batting
5) Iron batting kat kain
6) Iron interfacing
7) Jahit lining
8) Proses menjahit bermula

Kos-kos yang perlu diambil kira adalah:

Kos Beli barang + Kos Barang + Kos Masa + Kos Upah Menjahit

 


Nampak je mudahkan?? tapi sebenarnya susah.. tu belum kira masa kita dok mengadap mesin jahit. Paling lamapun satu wrislet ni ambil masa lebih kurang 1 1/2 jam ke 2 jam ..start dari proses menggunting sampai le proses menjahit. Tambah-tambah orang bekerja macam saya. Masa cuti je dapat curi masa menjahit..huhu

Nak citer masa proses menjahit plak.. macam-macam hal, kadang-kadang benang tersimpul, benang habis ler, jahitan tidak kemas..& macam-maca lagi lah.. kalau wrislet pouch yg kecil lagi le susah nak jahit.



So.. tak dinafikan barang handmade memang mahal sikit jika dibandingkan dengan barang siap yang ada kat pasaran tu.. beli borong then jual dapat untung.. tu sebab harganya murah yer.. kepada yang tahu menilai handmade product jer tau. Sebab barang handmade dibuat dengan "Kasih Sayang"..

I love handmade


Monday, March 2, 2015

Pilihan Design Bagi Comforter Bayi

Pilihan design bagi comforter bayi boleh dibuat dengan dua design iaitu Design A dan Design B.


Harga comforter bagi Design A : RM 70
Harga comforter bagi Design B : RM 70

Sila nyatakan sekiranya anda ingin membuat tempahan. 

Tuesday, February 3, 2015

Basic Tote Bag corak Chevron

Kepada yang sukakan corak Chevron macam saya sila angkat tangan!! Corak ni memang corak  favourite saya. Saya combined dengan kain cotton canvas polkodot biru yang super comel. Sesuai untuk student dan yang suka pakai totebag simple masa jenjalan.

Ready Stok!!

Totebag Basic
Corak Chevron
Colour : Grey
Harga : RM 39.00

Material : Japanese Cotton & Cotton Canvas
Fully lining without batting or interfacing


Kami juga membuka tempahan untuk custom made totebag. mengikut pilihan anda.
Sila buat tempahan anda ke:

 Facebook:  Sal Stitchy
FB page Mystitchycraft Handmade
Instagram : mystitchycraft
Email : mystitchycraft@gmail.com






Friday, January 16, 2015

Kami dah pergi LEGOLAND !!

Legoland Malaysia: Part 1

"Yeahhh...dah sampai Legoland !!" Akif terus kejut kakak yang dah tido sebab penat kot perjalanan dari KL ke Johor.. Akif steady lagi.. tak  tido-tido.. "Kakak!. Kakak! bangun dah sampai ler..."

Amboi..Amboi..kemain anak-anak mama jerit punyer suke bila nampak signboard jer.. belum smpai lagi.. Bila dah sampai... "Eeeeeee..bestyer.. hebat!!" Akif jerit.. hahahaha.. tau le kan Akif ni apapun memang dia excited lebih tambah-tambah kali ni pergi Legoland.. memang dia suka Lego. Kat rumah tu dah macam-macam karektor lego  dia ada. Dapat pergi sini memang dia happy ler.

Kami bertolak pukul 7.00 pagi tadi dari KL.. kejut Aliah & Akif sebut jer nak pergi Legoland cepat jer depa bangun...excited sangat.. Sampai Johor tengahari .. Alhamdulillah safely arrived...

Nak cerita satu-satu memang panjang pasal percutian di Legoland ni..so kite citer sikit-skit ikut Part yer.. Jom layan gambar Aliah & Akif dulu..



 Kat luar hotel pun dah colourful macam ni..Dah terbayang-bayang kat dalam macam mana plak kan.. Jom..

Ambik gambar dengan giant Lego ni dulu.. Ini pintu belakang hotel nak ke Themepark.. Semua yang datang mesti teruja nak ambil gambar kat sini termasuk Aliah & Akif.

 Ini depan Lobby Hotel Legoland.. Meriah betul.. Merata-rata Lego ada.. main le puas-puas yer sementara babah ambil tiket Themepark.



Tengok tu banyakkan Lego dalam tu... Budak-budak datang sini memang akan excited tak pegi mana-mana dah. So parents tak perlulah risau anak meragam or boring..cuma pantau je anak-anak dari jauh. Silap-silap dengan parents sekali join main lego...(memang pun)



Lego pirates ship & castle kat belakang tu dah ada dalam koleksi Lego akif.. selalu tengok yang kecik jer kan.. kali ni ambik!! beso gedabak depan mata mama... hahaha

 Aliah dengan tengkorak.. 

 Aliah & Akif dengan Maskot Lego.. Akif berani siap salam & peluk slumber jer dengan maskot tu..

 Kakak kenapa tu?? ngggeeeee.. 

 Sengeh tak tentu arah sebab banyak sangat Lego kat depan mata... hehehe

Lego construction

Aliah & Akif happy sangat...Ni baru kat lobby Hotel Legoland.belum dalam Legoland Themepark tu lagi.. mama pun excited nak masuk..ini kan pula budak-budak.

Apa yang ada lagi kat Legoland Malaysia..?? Sambung nanti di Part 2...